Saturday, August 20, 2011

orang kaya????

lagi 3 bln majlis pernikahan aku...huhu...27/11/2011...akhirnya...hubungan kami yang cukup lama ni dapat bertahan sampai sekaranag...honestly...bukan semudah yg orang nampak....


bila nak dekat majlis ni..money...money...money....rasa x cukup je...huhu...dengan siapkan umah yg kami bakal duduk...umah parents...kad jemputan,beg kertas n barang2 yg nak dimasukkn dalam beg lagi...huhu...nasib baiklah 'dia' selalu membantu menguruskan semuanya...masa ni lah teruji siapa pasangan kita...

apa yang aku nak coretkan kali ini ialah 'kisah orang kaya'

kisah berlaku di kota tinggi...........

"yang...jom tengok2 aircond"
"ok...bleh je...aritu tgk kat katalog...kat pasir gudang tu harga nya 7++"
"yeke...huhu...ada duit ke kita ni?"
"aik...nak beli ke x?klu xnak xpe...I xkisah"
"xpelah...kita tgk2 je lah..."

xde istilah tengok2 untuk aku..penat2 jalan  xkan la xbeli kan...bulan pose ag...panas terikk....huhu...dugaan...

"B..kita tgk kat court maut la...kdg2 harga dia murah jg klu beli cash..."
"boleh jg...tp betul ke murah??"
"ala...tengok je..."

sampai je kat kedai tgn aku terus dengan pantasnya mengambil katalog aircond....
WOW!...RM999 untk 1.5hp...murah....

"b...ni harga dia 999...samsung"
samsung tu kene highlight kan klu nak bg tau 'dia'...dia kata x nak cap china..nnt cepat rosak...huhu...klu aku asai boleh je...huhu....
"murah ke tu?"
"murah la tu b...slalunya 1hp pun dah 800"
"macam mahallah yang"
"la...hehe...B ni...betul ke xnak?"

aku pun berlagak la seperti tahu sangat pasal membeli belah, panggillah promoter kat situ...
"Dik...stock aircond yang ini ada lagi x?"
"kejap ye kak...saya cek jap"
"kak...ada 30 unit je dalam stock"
(dalam malaysia ye..bukan stock kedai)

"huhu...baru bulan lepas beli katil...nak beli aircond ke yang....MACAM ORANG KAYA LAK...."
"HAHA....biasalah....bulan depan kita beli peti ais plak.."
"ha?betul ke?huhu...ada duit ke?"
(cuak la 'dia', mana nak cr duit ag....hehe)

sebenarnya 'aircond tu bkan laaa kitorang perlukan sgt...tp...memandangkan keluarga 'dia' x biasa dengan cuaca bahang jb...kitorang pasang la untuk keselesaan keluarga berehat sebelum majlis kami....

Wednesday, January 12, 2011

Aku terfikir apa nak aku coretkan buat tatapan 'my hubby' nnt...yelah..walau sekecil mana sekalipun benda tu dlm hubungan kami, aku nak juga coretkan tanda ingatan aku pada dia...


dijadikan cerita gara-gara dia nak wat surprise smlm...dia terpaksa melangok kt cc menunggu aku...huhu...cian hubby..

                                   ps:harap-harap xjadi camni la b semalam kat cc...(amik kt tenet gmbr ni)


nak wat camne sayang,semalam kan hari isnin..tiap ari isnin memang aku dah ada appointment dgn cite2 penyiasatan kat tv tu...tu yang xtengok hp langsung...lagi2 dgn tabiat aku yang suke silent kan hp dan lupa nak on kan blik...hehe..marah sungguh dia..


sudahnya...menunggu la cik abang aku ni selama hampir 45 minit...


masa aku cek hp aku tu....9.45mlm..4 msg n 9 misscall...dalam ati aku xde lain..."huhu..abis la aku..."


hello!(seperti jangkaan...petanda xbaik)


ermm..hello abg..abg katne ni?knapa call bnyak kali?(punyalah xsempat nak tgk msg yg 4 ketul telah dihantar oleh hubby aku tu)


ermm..umi g mana?xdengar ke abg msg?hp letak mana?(kesalahan sama aku buat lagi..:( )


err..umi ltak kat bilik...sorry..xdengar..umi silent kan...


kenapa silent kan...ssh la nak call umi..klu kuar..hp kat handbag...slalu x dengar jg...kat umah silent kan...umi xon9 ke mlm ni? (nak wat camne..aku xde PA..huhu..)


x..umi tengok tv..knapa abg?


abg kat cc ni..ingat nak chat ngan umi...


la...kenapa xbg tau awal2...dr kul bape abg duk ctu?


ingt nak wat surprise kat umi..tapi umi lak xon9..abg dah kat cni dr kul 9..(aku tgk jam...tuuuttt...945...patutla suara mcm guru besar)


umi minta maaf...huhu..jap umi on laptop...

so...mlm tu kami berchating la..sebenarnya mmg aku yang pernah minta dia on9..sbb aku nak chat, nak tengok dia...tp aku masa tu saje je..yelah kan..klu nak chat maksudnya dia kene g cc..kene kuar..


mungkin bg sesetengah org bkn pape pun ap yg dia wat..tp besar mknanya pada aku...conversation kitorg kt 'ym' malam tu berakhir dengan.........






"abg..terima kasih..umi sangat hargai ap yg abg buat tu"


-mirna-

Monday, January 10, 2011

Itulah kisahnya entry kali ini....sebelum subuh aku tulis sementelaah menunggu masuknya waktu subuh bagi wilayah2...ceh..awai na aku bangun...kalau xde pape..jgn haraplah aku membuka mata seawal ini....ini kes berat badan semakin di tahap membimbangkan...maka aku pun berpose...


kritikal ke x kritikal lagi keaadaan aku ni...mimpi pun aku mimpi makan...syok2 nye mimpi dapat posting kat sekolah area jb sat sat je ada kedai kek blakang umah...siap pizza...aku rasa tu ad khidmat delivery...bgun2 je aku pening...makan banyak dlm mimpi sampai loya....

so....its mean....badan aku dah bg signal..signal merah marina...come on...nak pakai lama ni siut..skrg br 25 tahun...how much years lg nak guna...nak timbang berat pun asa takut...klu cecah 60...aaarrrggggg...WARNING!!!!....SO....XMAU TIMBANG...........

Cakap lak pasal takut takut ni...hehe...ada satu orang kat malaysia ni...ni pertandingan dalaman malaysia je sbb aku x nah g oversea....ad sorang yang paling aku takut iaitu.......dentist....

masa kecik2 aku pandai sgt jaga gigi..asik kene g jumpa dentist je...klu ada org pergigian datang je..jantung aku mcm dah kat luar.....takut gilerrrr...agaknya apalah nama utk org yang fobia dgn dr gigi yek...jap aku google sat..........

alamak...rupanya fobia dr gigi ni bukan la aku sorang je...mcm2 cite dr google search tu...siap ada yang mati sebab x makan semata-mata fobia dgn dr gigi....pada sape2 yang fobia cam aku...lawan la perasaan tu..aku pun melawannya walaupun tanpa rela...gigi ni pun nak pakai lama wei..mcm ada sorang cikgu tempat aku praktikal dulu cakap....

"nikmatnya gigi ni bila kita makan kacang...dapat kunyang"...(siap wat gaya mengunyah)

aku macam x caya je aku sendiri menyerah kat doktor gigi tu...huhu...and... saya ada penyakit gusi dan gigi yang terlalu sensitif....agi satu yg selalu diberitahu oleh doktor2 sbelum juga...aku masih ad gigi susu...and maybe...kene wat operation utk tarik gigi taring yg x kuar2 tu.....sakit kan dengar...dengan selambanya doktor tu cakap...beuty is pain...

mana cerita hubby aku ni kan...ceritanya terselit di sini...

'my hubby juga adalah penghidap penyakit takut doktor gigi'...hehe...jangan mareh ye b...

untuk sape2 yang fobia jg ada rawatan yang korang leh cuba untuk atasi ketakutan tersebut...lakukan pemeriksaan gigi setiap dua tahun sebelum jd cam aku...dating dgn doktor gigi setiap 4 bulan...padan muka...

p/s:akhirnya aku x jumpa pun nama untuk orang yang fobia dengan dentist tu...:)

mirna

Friday, January 7, 2011

رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي وَيَسِّرْ لِي أَمْرِي وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِي يَفْقَهُوا قَوْلِي
[25--28: طه]

Ya Allah terangkan hati ku...
mudahkan urusanku....
bukakan ikatan lidahku...
Fasihkan tuturku.....



masa bulan puasa..pagi2 akan ada budak2 baca al-quran..aku tertarik dgn doa penerang hati ini...aku amalkan tiap kali mula belajar...baca al-quran dan sebelum aku mengajar anak murid aku...ia menenangkan hati..dn insyaAllah mudah untuk diamalkan...

aku ngan 'my hubby' lama tak jumpa...sebab tu aku mula menulis pasal kami...yelah bila dia dah boleh 'on9' dia leh baca..seronok bila kita rindu ada sesuatu untuk mengingatkan kita memori lama...(cewah..jiwang)..aku memang minah jiwang pun...leh jd 'Dr Cinta'...

ps: sekadar gambar hiasan aku dapat kat internet jer...

aku dan dia bermula sebagai classmate je..x serasi dan x sebulu org kata..dia dengan girlfriend dia..aku dgn boyfriend aku..tapi...kat dunia ni semua leh jadi kan...mungkin dulu kita pandang orang tu sebagai musuh, sekarang sahabat...kalau dia sebagai kawan mgkn sekarang teman hidup...kalau dulu tak kenal nama, tapi sekarang menjadi keluarga...so..sape2 je di sekeliling kita, kadang2 akan menjadi seseorang dalam hidup kita...

aku...bersyukur dgn apa yg aku dapat sekarang...bukan semudah dan semanis yang dilihat...banyak dugaan yang perlu ditempuh hanya untuk mendapatkan apa yang aku miliki sekarang...

keikhlasan seorang kekasih
kepercayaan seorang sahabat

mungkin sekarang ni aku boleh katakan aku memilikinya...tapi esok lusa kita tidak akan tahu...cuma aku mengingatkan diri aku untuk beringat dan bersedia...bak kata orang kan..kata org la kan...aku x pandai berkata-kata:

semalam adalah sejarah
hari ini adalah kenangan
esok adalah misteri

bila perkara tu dah lama kita anggap dah jadi sejarah...sebagai pengajaran...
bila hari ini berlalu..kita akan mengingatkannya sebagai kenangan di esok hari...
....dan apa yang terjadi esok..adalah misteri yang kita tidak mampu rungkaikan...

Thursday, January 6, 2011

duit...duit...dimana kau duit....sedih tul cuti panjang mcm ni xde duit...nak g jalan2 xleh..nak g shopping lg la xleh...stakat window shopping wat sakit ati je la...bkn bleh beli pun...

nak dijadikan cerita...mlm ni mak aku tanya pasal bill tepon aku...xpenah2 dia tanya..mgkn mak tau kot aku ni xde duit...pastu xde mintak lak nk bayar bill tepon...msg n calling memanjg..hehe...

apalagi....peluang keemasan tu nak 'up'kan pakwe...

kak..ko x bayar bill tepon ke?

aah?(ceh...wat wat xpaham dulu)

mak xde dengar pun ko bayar bill?

hehe...dah..dah
bayar dah...

ada duit ke?bila bayar?

emmm..hehe...

muzamir bayarkan ke?

hehe..a'ah...aritu dah kene bar..jd amir yg bayarkan sbb xleh msg...
(peh..naik tu saham menantu di mata mak ayah mertua)....

..................................................................




lama gilerr ok x update blog ni...sampai terlupa password..hekhek...dah kene buat banyak giler bnd utk mendapatkan kembali hak blog ini..posting lak mcm xde berita yg meyakinkan stakat ni..ya...mcm tunggu buah xjatuh...tp nasib baik buah tu mmg ad kat pokoknya...cuma xnak jatuh lagi je..

nasib...nasib...

cuti ni aku ingat aku je semakin berkembang...biasalah..isi masa lapang...best giler meningkatkan segala skill yg hebat-hebat....
1. skill makan
2.skill mengunyah
3.skill lelapkan mata.....

hebat....hebat jg la result yg aku dpt...kira klu degree tu dgn kepujian...

berat aku dah mcm minyak skrg..makin naiiiikk...

tapi....

tret...tret...(msg masuk dlm hp)

nampak x umi berat dan tinggi abg?
umi tengok betul2 berat abg...hahaha....(gelak cover keadaan la tu)

abg tu nak dekat obes tu...(wlupun aku nye BMI hampir2 jg la dgn angka tu)

mana ada normal la tu...

cian hubby aku....xdpt terima lg keadaan skrg...hehe...tu br benti main bola sbln..klu setahun...sedekad...seabad...xtau la jd pe...


aku xkeseorangan...my soulmate.....hehe...sama2 sehati sejiwa menyaingi keputusan aku tu..wlupun xbrapa same kira bleh la.....seiring dan sejalan....(nurul ajai)....

p/s:yang nak dekat samenye tu ha..BMI tu...di akhir garisan normal tu...huhu...

;;

Template by:
Free Blog Templates